Comment on page

Feltöltés Menete

Hely, Bejegyzés, Esemény feltöltése
Új helyet, új bejegyzést, új eseményt a „Feltöltés” gombra való kattintással lehet elindítani.
Asztali nézetben a helyfeltöltés az oldal fejlécében jobb oldalon található „Feltöltés” gombra való kattintással indítható el.
Mobilos nézetben a fejlécben bal oldalon található menü gombra kattintás után megjelenő sávban érhető el. A feltöltés gombra kattintás után megjelenik az a felület, ahol ki lehet választani, hogy mit szeretnél feltölteni. Hely, Bejegyzés, Esemény Bárki tölthet fel új „Hely”-et és „Eseményt”, azonban „Bejegyzést” csak azok a felhasználók tölthetnek fel, akiknek van kikért és visszaigazolt Hely-profiljuk. Ha nincs jogosultságod egy Hely-profil szerkesztéséhez sem, akkor nincs lehetőséged felvinni Bejegyzést.
HELY FELTÖLTÉS Kategória kiválasztása A feltöltő oldalon az első lépés a Kategória kiválasztása. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, kérlek kattints a „Válassz kategóriát!” gombra, majd kattints rá azokra a kategóriákra, amelyek a feltöltendő helyhez kapcsolódnak. Használhatod a „Keresés” mezőt is, hogy kereshess az oldalon lévő kategóriák között. Amikor kiválasztottad a számodra megfelelő kategóriát/kategóriákat, kattints az alsó „Tovább!” gombra! Csomag választása A kategória választás után megjelennek a választható csomagok. Ha nem tudod, hogy melyik a számodra megfelelő, akkor válaszd az ingyenes csomagot és később is tudod módosítani. Adatok megadása - Általános - Képek/Videók - Elérhetőségek - Közösségi hálózatok - Nyitva tartás - Elhelyezkedés - Egyéb FONTOS! Amennyiben nem találsz számodra megfelelő kategóriát, másodlagos kategóriát, szolgáltatást, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot a [email protected] email címen. Írd meg nekünk, hogy milyen tevékenységgel foglalkozol és milyen kategóriára lenne szükséged. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez sok adat átnézésével és mérlegelésével is járhat, ezért ez mehet gyorsan is, de akár napokat is igénybe vehet. ÁLTALÁNOS
Kategória: Ebben a mezőben tudod beállítani a helyhez tartozó kategóriákat, mint pl. „Áruház”, „Fotósbolt”, stb. Amikor lenyitod a választó fület, 3 féle kategória típust találsz. 1. Egy pont van előtte. 2. Nincs előtte semmi, csak a kategória név látható. Az 1. és. 2 pontban vannak a választható kategóriák. 3. Fekete négyzet található előtte. A kategóriák legtöbbje, úgynevezett gyűjtő kategóriákhoz (fekete négyzettel jelölve) tartozik. Ezeket a gyűjtő kategóriákat nem tudod beállítani a helyedhez. Lenyitás után választhatsz az ezeken belül található választható kategóriák közül kattintással.
Másodlagos Kategória: A másodlagos kategória választó mezőben a kategória választóhoz hasonlóképpen választhatsz azok közül a másodlagos kategóriák közül, amik az előzőleg kiválasztott kategóriákhoz tartoznak.
Szolgáltatások: Ebben a mezőben rendelhetsz olyan szolgáltatásokat a feltöltött helyedhez, mint például: Wi-Fi elérés, Akadálymentesített Mosdó, stb.
Hely neve: A “Hely” aloldalán a borítóképen / borítókép alatt jelenik meg.
Szlogen: A hely neve alatti sorban jelenik meg.
Leírás: Ebben a mezőben adhatod meg a helyhez tartozó leírást. Ez a helyed aloldalán fog megjelenni.
Címszavak: A címszavak elősegítik helyed a Google, és más keresőmotorokban való megjelenítését, illetve a Keresőben ezek alapján fog megjelenni a helyed a felhasználók általi keresésekben. Kérünk, csak olyan kulcsszavakat adj meg, amik a feltöltött helyhez kapcsolódnak.
KÉPEK/VIDEÓK
Logó: Logó/Fénykép, ami a Helyednél, mint egy „profilkép” fog funkcionálni, megjelenik a Keresőben és a Hely aloldalon is
Borítókép: A Borítókép a keresési aloldalon, és a hely aloldalon fog megjelenni, mint a Hely aloldal fejléce mögött látható „óriásbanner”. A preferált méret a bannerhez 1400×600 ????? pixeles.
Galéria: Képeket csatolhatsz a feltöltött helyhez, amik a Hely Aloldalán fognak megjelenni.
Videó: YouTube videót/videókat tudsz hozzárendelni link(ek) beilesztésével.
Annak függvényében, hogy egy új helyet szeretnél felvinni, vagy egy meglévő helyet szerkeszteni, kérlek kezdd az útmutató olvasását az 1. (hely feltöltése) vagy 2. (hely szerkesztése) ponttól.
ELÉRHETŐSÉGEK
Itt lehet megadni a következő elérhetőségeket: Email cím Telefonszám Vezetékes telefonszám Weboldal
KÖZÖSSÉGI HÁLÓZATOK Itt lehet megadni a közösségi médiák elérhetőségét. NYITVATARTÁS Órák megadása: A nyitvatartás napi bontásban adható meg. További nyitva tartás megadása: Ha a nyitvatartás kettő vagy több részben is meg lehet megadni, pl 8-12 és 13-17-ig, akkor kattints a “További nyitvatartás megadása” gombra. Nyitva Egész nap Egész nap zárva Csak időpont foglalással Időzóna Itt tudod beállítani, hogy melyik időzóna szerint van megadva a nyitvatartás. Az alapján kerül megjelenítésre a weboldalon, hogy az adott időpontban, nyitva van e a helyed. ELHELYEZKEDÉS A cím megadására több lehetőség is van. A "Hely" amit szeretnénk felvinni: 1. Rendelkezik pontos címmel 2. Nem rendelkezik pontos címmel 1. Pontos Cím 1.1 Ha pontos címmel rendelkezik a felvinni kívánt hely (Település, Utca, Házszám… ) Amikor beírod a pontos címet, akkor megjelenik egy legördülő lista.
A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás
Ebből a listából válaszd ki azt, amelyik megfelel a keresésnek. 1.2 Ha a pontos cím kiválasztása után, úgy ítéled meg, hogy a térképen - nem jó helyen jelenik meg a helyzetjelző tű, vagy - pontosítani szeretnéd pl egy bevásárlóközponton belül, hogy hol található az üzleted, akkor az 1.1 ben kiválasztott címhez automatán betöltött koordinátákat módosíthatod, pontosíthatod. 2. Nincs pontos cím - koordináták megadása Abban az esetben, ha csak koordinátákkal lehet megadni a hely pozícióját, pl.játszótér, kilátó, ivókút… akkor több lehetőség is van a bevitelre: Nincs pontos cím 2.1 A helyszínen az „Itt állok” gomb GOMBKÉP megnyomásával a jelenlegi GPS koordinátáid kerülnek kitöltésre automatikusan. Koordináták manuális beállítása 2.2 Ha tudod a koordinátákat, akkor manuálisan is beírhatod. Koordináták helyzetjelző Tű segítségével 2.3 A térképen való helyzetjelző ikon mozgatásával is választhatsz koordinátákat! Ország, Vármegye, Város EGYÉB Árkategória Ebben a szekcióban megadhatsz a Helyedre jellemző árszabást. 3 lehetőség közül választhatsz: $, $$, $$$, Fizetési opciók A legördülő menüből kiválasztva adhatod meg, hogy milyen módon lehet fizetni. Éttermi menü Az éttermi menüt Média hozzáadásával és a szerkesztő segítségével is tudod fel lehet vinni / meg lehet adni.
KAPCSOLÓDÓ HELYEK/ÖSSZEKAPCSOLÁS Kapcsolódó helyek Ebben a szekcióban olyan helyeket választhatsz ki, és csatolhatsz a helyedhez, amik valamilyen szinten a feltöltött hellyel kapcsolatban állnak, pl. egy bevásárlóközpont összekapcsolhatja magát azzal a bolttal, ami a bevásárlóközpontban található. Csak akkor fog megjelenni az összekapcsolás, ha mindkét hely tulajdonosa jóváhagyta a kapcsolatot! Céges összekapcsolás A céges összekapcsolás csak a előfizetéssel rendelkezők részére érhető el! A kapcsolódó helyek funkción túl a következőket tudja - lásd itt (LINK) Események Itt lehet hozzákapcsolni a helyhez az általad felvitt eseményt. Egy eseményt több általad kezelt helyhez is hozzá lehet kapcsolni. Bejegyzések Itt lehet hozzákapcsolni a helyhez, az általad felvitt bejegyzést. Egy bejegyzést több általad kezelt helyhez is hozzá lehet kapcsolni. A “Felvitel” gombbal felvitt “Hely”, “Esemény”, “Bejegyzés” megjelenik a hírfolyamban, akkor is, ha nincs hozzá kapcsolva egy helyhez sem.
ELŐNÉZET & BEKÜLDÉS Amikor elkészültél a hely szerkesztésével, az “Előlnézet & Beküldés” gombra való kattintással megtekintheted a helyet a jelenlegi állapotában. Innen még visszatérhetsz a szerkesztő felületre a „Módosítás” gombra való kattintással, vagy beküldheted a helyet a „Beküldés” gombra nyomással. Ha a “Beküldés” gombra kattintasz, akkor ugyanaz történik mint “Előlnézet kihagyása és ugrás a beküldésre” - kor.
ELŐNÉZET KIHAGYÁSA ÉS UGRÁS A BEKÜLDÉSRE Beküldés után ellenőrzésre kerülnek a feltöltött adatok. Ha mindent rendben találunk, akkor jóváhagyásra kerül és megjelenik a weboldalon. Amennyiben új helyet töltesz fel, kérlek vedd figyelembe, hogy a „Beküldés” gomb megnyomása után nem fogod tudni a helyet szerkeszteni amíg jóváhagyásra nem kerül. Beküldés után, csak akkor van lehetőséged a szerkesztésre, ha ez a te helyed/üzleted. Jóváhagyás után megjelenik a keresési/találati listában. Egy hely kikérésére az aloldalon van lehetőség “Ez az én helyem” gombbal.
MEGLÉVŐ HELY MÓDOSÍTÁSA
Ha a meglévő, saját helyedet szeretnéd szerkeszteni, azt két irányból tudod megtenni. 2.1. Szerkesztés indítása a Vezérlőpultról 2.2. Szerkesztés a Hely aloldaláról
2.1. Szerkesztés indítása a Vezérlőpultról Kattints a profil ikonodra az oldal fejlécében, (asztali nézetben a jobb felső részen találod, modilos nézetben először kattints a KÉP ikonra) majd válaszd a “Saját tartalmaim” menüpontot. A szűrők segítségével szűkítheted a találati listát. A megjelenő helyek közül, az általad szerkeszteni kívánt helynél kattints a “szerkesztés” gombra.
2.2. Szerkesztés a Hely aloldaláról A Kereső használatával válaszd ki a helyed profilját, majd kattints a név mellett/alatt megjelenő lebegő „Módosítás” KÉP gombra! Meglévő hely módosítása esetében, a hely módosításai automatikusan jóváhagyásra kerülnek a „Beküldés” gomb megnyomása után, ebben az esetben nem szükséges az adminisztrátori megerősítés.
CÉGCSOPORT BEÁLLÍTÁSA Cégcsoport: Cégcsoportot csak abban az esetben lehet megadni, ha az adott feltöltött/szerkesztett hely, rendelkezik KÖZPONTI KEZELŐI CSOMAG előfizetéssel.