Feltöltés Menete

Annak függvényében, hogy egy új helyet szeretnél felvinni, vagy egy meglévő helyet szerkeszteni, kérlek kezdd az útmutató olvasását az 1. (hely feltöltése) vagy 2. (hely szerkesztése) ponttól.
1. Új hely feltöltése
1.1 Feltöltés elindítása A feltöltés az oldal fejrészében található bordó „Feltöltés” gombra való kattintással indítható el.
1.2 Kategória kiválasztása A feltöltő oldalon az első lépés a Kategória kiválasztása. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, kérlek kattints a „Válassz kategóriát!” gombra, majd kattints rá azokra a kategóriákra, amelyek a feltöltendő helyhez kapcsolódnak. Használhatod a „Keresés” mezőt is, hogy kereshess az oldalon lévő kategóriák között. Amikor kiválasztottad a számodra megfelelő kategóriákat, kattints az alsó „Tovább!” gombra!
2. Meglévő hely szerkesztése
Amennyiben egy meglévő, saját helyedet szeretnéd szerkeszteni, azt két irányból tudod megtenni: 2.1. Szerkesztés indítása a Vezérlőpultról: Kattints a profil ikonodra az oldal fejlécében, majd válaszd a „Helyek”/”Közintézmények”/”Közösségi” menüpontok közül a neked megfelelő opciót (amelyikbe a szerkeszteni kívánt hely tartozik). A megjelenő helyek közül kattints a „Több” gombra az általad szerkeszteni kívánt hely sorjában, majd válaszd a „Módosítás” gombot! 2.2. Szerkesztés a Hely aloldaláról: A Kereső használatával válaszd ki a helyed profilját, majd kattints a jobb oldalon megjelenő lebegő „Módosítás” gombra!
3. Hely mezők Az új hely feltöltő/meglévő hely szerkesztő nézetben a következő mezők beállítására van lehetőséged:
a. Kategória: Amennyiben új helyet töltesz fel, ezt a mezőt hagyhatod üresen, kivéve a az előző oldalon beállított kategóriák listáját bővíteni szeretnéd (kérlek vedd figyelembe, hogy ebben az esetben újra fel kell vinned ebbe a mezőbe már minden előzőleg kiválasztott kategóriát is, nem csak amit hozzá szeretnél azokhoz csatolni!) Ebben a mezőben tudod beállítani a helyedhez tartozó kategóriákat, mint pl. „Áruház”, „Fotósbolt”, stb. Amikor lenyitod a választó fület, a kategóriák legtöbbje úgynevezett gyűjtő kategóriákhoz (fekete négyzettel jelölve) tartozik. Ezeket a gyűjtő kategóriákat nem tudod beállítani a helyedhez, azonban le tudod őket nyitni a rájuk való kattintással. Lenyitás után választhatsz az ezeken belül található választható kategóriák közül kattintással.
b. Másodlagos Kategória: A másodlagos kategória választó mezőben a kategória választóhoz hasonlóképpen választhatsz azok közül a másodlagos kategóriák közül, amik az előzőleg kiválasztott kategóriákhoz tartoznak.
c. Szolgáltatások: Ebben a mezőben rendelhetsz olyan szolgáltatásokat a feltöltött helyedhez, mint például: Wi-Fi elérés, Akadálymentesített Mosdó, stb.
d. Címlap: A címlapon belül 2 kötelező, és 2 választható adatot lehet megadni. A 2 kötelező elem a Hely Neve, Borítóképe. A Borítókép a keresési aloldalon, és a hely aloldalon fog megjelenni, mint a Hely aloldal fejléce mögött látható „óriásbanner”. A preferált méret a bannerhez 1400×600 pixeles. A két választható mező: Szlogen (ez a hely neve alatti egy sorban fog megjelenni a Keresőben, és a Hely Aloldalon), illetve a Logó/Fénykép, ami a Helyednél, mint egy „profilkép” fog funkcionálni, megjelenik mind a Keresőben, mint a Hely Aloldalon.
e. Cégcsoport: Cégcsoportot abban az esetben lehet megadni, ha az adott feltöltött/szerkesztett hely egy multi cégcsoport alá tartozik, a cégcsoportot ezen mezőben lehet feltűntetni.
f. Elérhetőségek: Email, Mobilszám, Vezetékes telefonszám, Weboldal, és a Közösségi Hálózatok adhatóak meg ebben a mezőben. Közösségi Hálózatot a „Közösségi Hálózat Hozzáadása” gomb segítségével lehet hozzáadni: a gomb megnyomása után megjelenő baloldali mezőben a közösségi média fajtáját lehet megadni, a tőle jobbra lévő mezőben pedig a hozzá tartozó linket.
g. Leírás: Ebben a mezőben adhatod meg a helyedhez tartozó leírást, ez a helyed aloldalán fog megjelenni.
h. Ország
i. Megye
j. Pontos Hely: Ebben a részben tudod megadni a Település Nevét, amihez a hely tartozik (beírva, majd kiválasztva a megjelenő lehetőségek közül), a Teljes címet (város, utca, házszám beírva, majd kiválasztva a találati listáról), vagy esetleg a Szélességi – hosszúsági köröket. A szélességi – hosszúsági körök automatikusan kitöltődnek a megadott Teljes cím kiválasztása, vagy az „Itt állok” gomb megnyomása után. Az „Itt állok” gomb megnyomásával a jelenlegi GPS koordinátáid kerülnek kitöltésre automatikusan, illetve az ahhoz tartozó cím kerül a „Teljes cím” mező helyére. Amennyiben nem tartozik pontos cím, vagy rosszul jelenik meg a teljes cím, kérlek kattints az „X” gombra a szimplán Koordináták Szerinti Cím használatához. A térképen való helyzetjelző ikon mozgatásával is választhatsz címet!
k. Nyitvatartás: 3 lehetőség közül választhatsz, de nem kötelező ezek közül egyik választása sem: Megadott Nyitvatartás (ezután kiválaszthatod napra lebontva a hely nyitvatartását), Mindig Nyitva (24/7/Éjjel-nappal nyitvatartó üzletek esetében), Nincs megadva nyitvatartás (ebben az esetben ugyanaz lesz az eredmény, mintha egyik lehetőséget sem választanád ki).
l. Árszabás: Ebben a szekcióban megadhatsz egy minimum, maximum árszabást a helyedhez, egy rövid leírást az árszabáshoz, illetve egy árszabás jellemzést (pl. Olcsó, Drága, stb.)
m. Kupon: A kupon szekcióban beállíthatsz egy időszakos kuponkódot, mely kiemelésre kerül a helyedhez kapcsolva a Kereső aloldalon, illetve a helyed aloldalán is. Beállíthatsz a kuponhoz címet, kiemelt szöveget, leírást, kuponkódot, illetve egy lejárati dátumot is a kuponhoz (amíg a kupon megjelenik).
n. Címszavak: A címszavak elősegítik helyed a Google, és más keresőmotorokban való megjelenítését, illetve a Keresőben ezek alapján fog megjelenni a helyed a felhasználók általi keresésekben. Kérünk, csak olyan kulcsszavakat adj meg, amik a feltöltött helyhez kapcsolódnak.
o. Kapcsolódó Helyek: Ebben a szekcióban olyan helyeket választhatsz ki, és csatolhatsz a helyedhez, amik valamilyen szinten a feltöltött hellyel kapcsolatban állnak, pl. egy bevásárlóközpont összekapcsolhatja magát azzal a bolttal, ami a bevásárlóközpontban található. Csak akkor fog megjelenni az összekapcsolás, ha mindkét hely tulajdonosa jóváhagyta a kapcsolatot!
p. Galéria: Képeket csatolhatsz a feltöltött helyhez, amik a Hely Aloldalán fognak megjelenni.
q. Éttermi menü: Alapesetben egy üres éttermi menü van hozzárendelve a helyedhez, amit a felfelé mutató nyílra való kattintással jeleníthetsz meg és szerkeszthetsz, újabb menük az „Új hozzáadása” gombra való kattintással adhatóak hozzá (pl. napi menük). Minden hozzáadott menühöz tudsz beállítani egy Megnevezést, Leírást, és egy ikont. Menühöz tartozó elemeket Az „Új hozzáadása” gombra kattintással tudsz hozzáadni. Minden menüelemhez állíthatsz be Címet, Leírást, Kép(eke)t, Árat, Linket (pl. az ételrendeléshez tartozó linket), illetve hogy amennyiben linket állítasz be, akkor azt egy új lapon nyissa-e meg a böngésző.
r. Videók: YouTube videókat tudsz hozzárendelni ebben a szekcióban a helyedhez, alapesetben egy videót (a megadott https://youtube.com/watch?v=xxxxx formátumban), vagy továbbiakat a „Továbbiak hozzáadása” gomb használatával.
s. Egyedi Gomb: Beállíthatsz egy darab egyedi gombot a helyedhez, ami a Hely Aloldalon fog megjelenni, a hely menüjének jobb szélén. Beállíthatsz hozzá Gomb Ikont, Gomb Linket (átirányításhoz), Gomb Nevet.
Amikor elkészültél a hely szerkesztésével, a „Mentés & Előnézet” gombra való kattintással megtekintheted a helyet a jelenlegi állapotában, innen visszatérhetsz még a szerkesztő felületre a „Módosítás” gombra való kattintással, vagy beküldheted a helyet a „Beküldés” gombra nyomással.
Amennyiben új helyet töltesz fel, kérlek vedd figyelembe, hogy a „Beküldés” gomb megnyomása után nem fogod tudni a helyet többet szerkeszteni! Amennyiben saját helyet töltesz fel, a beküldés és az adminisztrátori elfogadás után a helyet a feltöltött Hely Aloldalán keresztül fogod tudni visszaigényelni, amennyiben azt szerkeszteni szeretnéd. Az igénylést a hely jobb oldalsávjának alján az „Ez az én üzletem!” gombra kattintással tudod elindítani.
Meglévő hely módosítása esetében a hely módosításai automatikusan jóváhagyásra kerülnek a „Beküldés” gomb megnyomása után, ebben az esetben -nem szükséges az adminisztrátori megerősítés.