Comment on page

Keresés az oldalon

A weboldalon kétféle keresési mód érhető el: 1. Gyorskereső 2. Részletes kereső 1. GYORSKERESŐ A Gyorskereső a főoldalon található meg. Két területre lehet keresi. - Összes - Esemény Összes: Az „Összes” kereséssel minden hely típus (Hely, Közösségi, Közintézmény) között lehet keresni mit, hol, és az aktuális pozíció szerint. Események: Az „Események” kereséssel csak az események között lehet keresni. Mit, Hol, Dátum és az aktuális pozíció (Itt állok) szerint. Mit, Hol, Aktuális pozíció részletesebb leírását lásd lejjebb a "Keresés a szűrők használatával" résznél.
2. RÉSZLETES KERESŐ Hogyan tudom elérni a részletes keresőt?
A részletes kereső a főoldalról kétféle módon érhető el - „Keress Most” gombra kattintással (A Mit, Hol, mezők kitöltése nélkül vagy azok kitöltésével) - Az oldal fejlécén található „nagyító ikon”-ra kattintással tudod elérni! Részletes kereső használata A kereső aloldal asztali nézetében, a fenti vízszintes sávban találod a főkategória választó menüsort és bal oldalon a szűrő beállításokat. A mobilos nézetben a szűrőket a a Szűrők ikonra való kattintással lehet elérni.
Főkategória választó használata működése A főkategória menüsorban a következő gombokat találod: - Összes - Hely - Közintézmény - Közösségi - Esemény - Bejegyzés Az alapbeállítás keresésnél az „Összes”. Az „Összes” beállítással a „Hely” „Közintézmény” Közösségi” alá tartozó találatok jelennek meg. Ha az események vagy a bejegyzések között akarsz keresni, akkor ki kell választani a fenti választóban a számodra megfelelőt. Ugyanez igaz arra, ha pl. csak a közintézmények között szeretnél keresni, akkor arra kattintva csak közintézmények jellenek meg a találati listában. Keresés a szűrők használatával
Az asztali nézetben a szűrők használata közben dinamikusan lefut a keresés. Tehát a kereső gomb megnyomása nélkül is a beállított szűrési feltételeknek megfelelő találatok jelennek meg. Mobilos nézetben csak a „Keresés” gomb megnyomása után jelennek meg a beállított szűrési feltételeknek megfelelő találatok. Az első elem a Kereső oldalon asztali nézetben a „sorbarendezés”, mobilos nézetben pedig a „Mit keresel” beviteli mező. A mobilos nézetben a szűrő gomb megnyomásával az asztali nézettel megegyezően, szintén a „sorbarendezés” lesz az első helyen és a és utána található meg „Mit keresel” beviteli mező.
Szűrési lehetőségek-mezők Sorbarendezés A sorba rendezésnél a következők közül lehet választani: - Véletlenszerű - Legfrissebb - Távolság szerint - Legjobbra értékelt - A-Z Véletlenszerű Az alapbeállítás keresésnél a „Véletlenszerű” Ez azt jelenti, hogy minden keresésnél, véletlenszerűen jeleníti meg a keresési találatokat. Legfrissebb A helyeket létrehozásuk (az oldalra való feltöltésük) időpontja szerint fogja a rendszer csökkenő sorrendben megjeleníteni. Távolság szerint
A távolság szerinti sorbarrendezés segítségével, kétféle módon lehet használni a keresőt. A találatok sorba rendezése az aktuális pozícióhoz (Itt állok) ehhez nyomd meg ezt a gombot vagy a „Hol keresel” mezőbe beírt és a lejjebb részletezett módon kiválasztott címhez viszonyított távolság szerint történik. Az aktuális pozíció (Itt állok) azt jelenti, hogy a gomb megnyomásával a készülék beméri az aktuális GPS koordinátákat és ahhoz képest, távolság szerinti sorrendben jeleníti meg a találatokat. FONTOS! Az asztali gépek esetében az IP cím szerint rendezi sorba a találatokat, azonban az IP cím lényegesen eltérhet az aktuális koordinátáktól. Legjobbra értékelt A felhasználók által adott értékelések alapján kerülnek megjelenítésre a keresési találatok. A-Z ABC szerinti sorrendben jelennek meg a találatok
Keresés „Mit keresel” Ez egy általános kereső, amely a weboldal tartalmaiban megtalálható megnevezések, címszavak, leírások … között keres és az ezekben lévő találatokhoz tartozó tartalmakat jeleníti meg, a beállított szűrők szerinti sorrendben vagy véletlenszerűen.
Vármegye Amikor beírod a megye nevét, akkor megjelenik egy legördülő lista. Ebből a listából válaszd ki azt, amelyik megfelel a keresésednek. Választhatsz egy, vagy több megyét Magyarország megyéi közül, ez alapján fogja a szűrést elvégezni a keresőfelület. Város Választhatsz egy, vagy több települést, ami/amik az előzőleg kiválasztott megyébe/megyékbe tartoznak. A keresést pontosíthatod km-es körzet megadásával. (Lásd.: Km csúszka használata) (Ha olyan települést választasz, amelyik nem tartozik az előzetesen kiválasztott megye/megyék egyikéhez sem, akkor nem lesz a keresési feltételeknek megfelelő találat, hiszen nem található meg az adott település, az adott megyében.) Hol keresel (pontos címre) 1. Megadott címhez képest 2. Aktuális pozícióhoz képest 3. km csúszka - Mindkét szűrő esetében a mező kitöltése után megjelenik a km csúszka 1. Megadott címhez képest Amikor beírod a pontos címet, akkor megjelenik egy legördülő lista.
A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás
Ebből a listából válaszd ki azt, amelyik megfelel a keresésednek. A keresésed pontosíthatod km-es körzet megadásával. (Lásd.: Km csúszka használata) 2. Aktuális pozícióhoz képest (Itt állok) Az aktuális pozíció (Itt állok) azt jelenti, hogy a gomb megnyomásával a készülék beméri az aktuális GPS koordinátákat és ahhoz képest távolság szerinti sorrendben jeleníti meg a találatokat. FONTOS! Az asztali gépek esetében az IP cím szerint rendezi sorba a találatokat, azonban az IP cím lényegesen eltérhet az aktuális koordinátáktól. Távolság szerinti keresés (km szűrő)
A km szűrő 2 esetben alkalmazható: 1. Amennyiben megadtál egy címet a „Hol keresel” mezőben
2. Amennyiben előzőlegesen rákattintottál a gombra
Amennyiben a fentebb felsorolt 2 feltétel egyike teljesül, lehetőséged van használni a km szűrő csúszkát. Ezt egyszerűen a fehér színű karikára kattintva, majd annak mozgatásával használhatod. A kereső algoritmus a megadott km távolság szerint fogja maximalizálni a találati listában szereplő helyek tőled (vagy a megadott helytől) való maximum távolságát. Kategória Egy vagy több kategóriát is választhatsz, ami alapján a szűrés végbemegy. Csak azok a kategóriák fognak megjelenni, amik kiválasztott fő kategóriába tartoznak! Másodlagos Kategória A Másodlagos Kategóriák a Kategóriákra épülnek. Ezek tovább bontanak egy Kategóriát, mint például: a Masszázs kategória esetében ilyen lehet a „Thai masszázs”. Egyszerre több Másodlagos Kategória is kiválasztásra kerülhet.
Szolgáltatások Szolgáltatás lehet például Wi-Fi, Mozgáskorlátozott Mosdó, stb.
Szűrők visszaállítása gomb
A „Visszaállítás” gomb segítségével vissza tudod állítani az összes előzőlegesen beállított szűrő paramétert az alaphelyzetbe, ennek az az előnye, hogy nem kell őket egyesével visszaállítani, hanem gyorsan, egy gombnyomásra visszatérhetsz a kezdőponthoz, és egy új keresést indíthatsz! Térképes nézet
A térképes nézet asztali és mobilos nézetben is elérhető. Asztali nézetben a jobb szélső sarokban található
térkép kapcsoló használatával tudod a térképes nézetet aktiválni, vagy deaktiválni. Csak azok a találatok jelennek meg, amelyek az aktuális találati lista oldalon látszanak. (maximum 20 db) A térképes ikonokra kattintva megtekintheted a részletes adatokat az adott helyről.